7 mai tok jeg Fia med til dyrlegen for å røntgenundersøkes for Hofteleddsdysplasi (HD). Samtidig fikk hun sin årlige vaksine. Mens hun var bedøvet benyttet vi muligheten til å ta en grundig sjekk av ørene hennes. Fia har ganske mye hår i ørene, og innimellom kan jeg dra ut hårballer fulle av ørevoks. I tidligere samtaler med dyrlegene har de hatt klare meninger om at man ikke skal nappe ørene hvis hunden ikke har noen problemer. Ida har ikke så mye hår i ørene, så hun har jeg aldri nappet, men siden Fia har så mye hår har jeg vært litt i tvil om hva som er lurt. Dyrlegen lyste ned i øregangene – og alt så veldig bra ut, ingen irritasjon eller ørevoks – og heller ikke mye hår. Dermed er det egentlig bare i åpningen av øret at det er mye hår, og det er dette håret som samler opp den ørevoksen som kommer.
Konklusjonen på det hele er at jeg fortsetter å dra ut hårklumpene med ørevoks når de dukker opp, og klipper vekk håret rund øreåpningen – resten lar jeg være i fred! I tillegg lukter jeg inn i øret med jevne mellomrom, og følger selvsagt med på om det er noe unormalt mye kløing av ørene!

Men i går kom resultatet fra NKK på røntgenundersøkelsen – og statusen var A!!
Det er vi godt fornøyde med. Både Ida og Ted (foreldrene) har A-hofter, og det er fint å se at Fia hadde samme resultat.