8. august var vi igjen på utstilling med Tuva. Det var i forbindelse med Jakt & Fiskedagene her i Elverum. Tuva var som vanlig den eneste barbet som deltok. Hun har nå en relativt lang pels som fungerer perfekt som en “borrelås” på tur i skogen. Hver dag må vi bruke masse tid på å plukke ut grener, kvister, lav, mose og blader av pelsen! Den siste uken før utstillingen ble hun børstet og kammet etter alle kunstens regler, og et par dager før ble hun også dusjet og stelt. På selve utstillingsdagen var det ingen frihet å få – vi kunne jo ikke risikerer noe tull!
Tuva klarte seg igjen bra – resultatet på utstillingen ble stort Cert og BIR.
Siden Jakt&fiskedagene er en utendørs utstilling, og været var fint bestemte vi oss for å bli der resten av dagen, og delta på gruppefinalen. Her konkurrerte hun med 14 andre BIR-vinnere, alle godt voksne hunder, og rakk ikke opp i konkurransen, men det var morsomt bare å få være med!

Helgen 27 – 29 august deltok vi på samling med Tuvas kullsøsken. Hun kommer fra et relativt stort kull på 9 valper – 6 tisper og 3 hannhunder. Vi møttes i Karlstad i Sverige – og det mest imponerende var at alle valpekjøperene møtte opp, pluss oppdretteren av hannhunden, som kom helt fra Sveits for å måte oss. “Bestemor” og tanten til Tuva deltok også – så her var det full familiegjenforening.

Det var en hyggelig helg, været var fint og det er morsomt å treffe andre barbet-eiere. Jeg har jo aldri sett så mange barbet samlet på en gang. I tillegg fikk jeg lære mye nyttig om barbet fra oppdretteren, og hannhundeieren fra Sveits.
Vi var enige om å gjøre dette til en årlig begivenhet – det ser vi frem til. Et lite “knippe” av barbet…..

Noen av Tuvas søsken…..

Tuva – Stort Cert og BIR