Lørdag var valpene tre uker gamle. De har nå åpnet øynene skikkelig selv om synet nok ikke er helt skarpt ennå.
Vi merker også at hørselen er på plass. Nå reagerer de på lyder, og det er ikke mulig å snike seg inn på valperommet (les vaskerommet!) uten at de merker det!

I uken som har gått har vi klippet klørne en gang til slik at Ida ikke blir så sår og øm på “melkeanlegget”. Valpene har også begynt å trene på stå på beina! Det er ikke enkelt å koordinere alle fire labbene slik at de beveger seg i samme retning….! I tillegg har de begynt å oppdage at det finnes en verden utenfor den trygge valpekassen!

Dermed har vi fjernet den ene kortsiden på kassen, og erstattet den med en lavere variant slik at det blir mulig for dem å komme over kanten ved egen hjelp etterhvert. (først må de bare trene litt mer på koordinasjonen!).

De har også fått sin første ormkur, og smakt sitt første måltid som ikke er melk fra mor!

På lørdag hadde vi også besøk av en av valpenes nye familie. Det er hyggelig å få besøk – og veldig hyggelig å vise frem valpene. I ukene som kommer trenger de mye sosial kontakt, så alle besøk er er kjærkomne fremover.

Vi hadde også veiedag igjen på lørdag. Denne gangen var ikke vektøkningen like stor som forrige gang i prosent, men alle hadde lagt på seg mellom 4 – 500 gram. Totalt veier de seks valpene nesten 10 kg til sammen, mot ca 2 kg da de ble født!

I uken som kommer vil det nok bli ennå mer liv og røre, og de vil nok bevege seg mer ut av valpekassen for å utforske den store verden….

Det er fortsatt for tidlig å se noen store forskjeller på de ulike valpene. De virker som de er relativt like i utviklingen så langt, men det er jo fra nå av og fremover den store utviklingen skjer.

Ida og Tuva er med på sine daglige turer i skogen. Det er ganske fornøyelig å se Ida i rolig trav med et digert jur som bølger fra side til side! Sakte, men sikkert øker vi lengen på turene, men fortsatt synes nok Tuva et de er i korteste laget! Svein Erik bruker derfor å ta Tuva med på noen ekstra lange turer to, tre ganger i uken slik at hun får “langet litt mer ut” enn når Ida er med.

Tuva er også med på ukentlig miljøtrening i hundeklubben. Hun er fortsatt litt skeptisk til andre hunder, så vi må trene mer på det fremover. Hun er derimot ikke skeptisk til mennesker, så i Idas fravær er det hun som er med som besøkshund. Vi besøker hver uke en mann som er slagpasient, og har vanskeligheter med å prate og bevege seg, men som er veldig glad i hunder. Tuva er ikke den som synes intens kosing er topp – ihvertfall ikke i store mengder, men hun er utrolig tålmodig og snill og finner seg i det meste! Så er det opp til meg å passe på at det ikke blir for mye av det gode!

Ha en fortsatt fin søndag.

“Undrer på hva som finnes der ute i verden…….”

En valp som sover……, og en valp som ikke eier manerer!!!

Relavt laidback……etter et godt måltid er det på tide med en liten siesta!

Ida tar fortsatt jobben med å “rydde opp” etter valpene svært seriøst!