Nå er valpene 26 dager gamle, og det skjer noe nytt hver dag, selv om det er med “babyskritt”.
En av hannene er helt klart den som utvikler seg raskest. Han spiser vanlig hundefôr med god appetitt, han er den som er flinkest til å gå, og bevege seg rundt – de andre valpene ligger en dag eller to etter i utviklingen!!
Jeg begynner å merke at “hoggtennene” er i ferd med å komme. De stikker såvidt frem…

De har fått lov til å komme inn på kjøkkenet nå, og der krabber de rundt og utforsker og snuser – og etter omtrent 5 minutter sovner de inn på et teppe midt på gulvet!

I går ble de badet for første gang. Noen av valpene var litt “preget” av urin, matrester og små flekker med bæsj og det er jo ikke så hyggelig. Jeg tapper opp vann i begge kjøkkenkummene, den ene med svakt såpevann, den andre for skylling. De er helt avslappet på å bli senket ned i vannet, og koser seg veldig etterpå der de ligger godt tullet inn i håndkle og pledd for å tørke!

Ida nekter å sove sammen med valpene gjennom hele natten nå – det blir for varmt. Dermed har hun “bestemt” at hun vil sove inne på vårt soverom sammen med oss. Der er det passe kaldt. Når det er tid for å mate valpene sier hun bare i fra – og jeg våkner og slipper henne inn til valpene. Det skjer sånn i tidlig morgentimer, og etterpå sover hun i nærheten av valpene! Litt spesialpleie må man få!!Nyvaskede valper…..

“Hmmm, hva befinner seg under her mon tro…”

Tuva er med overalt, og passer på!


Så var det tid for en liten “siesta” igjen……

Det er skiftende turforhold for tiden, den ene dagen er det litt snø, den neste dagen er det hålke og behov for ispigger……