Fortsatt god jul til alle sammen. Nå er ribba fortært og akevitten drukket, og valpene har opplevd sin første julefeiring. På selve julaften og første dag hadde vi huset fullt av familie, vi var ni mennesker og ni hunder. Halvbroren til valpene, Børre, oppførte seg upåklagelig selv om han noen ganger følte at det ble litt vel mye av det gode!! Han og Tuva hadde det helt supert, endelig fikk Tuva noen å leke med, og de brukte mye av tiden til å herje med hverandre utendørs.
Tradisjonen tro gikk vi rundt juletreet, og da insisterte Tuva å delta, så det endte med at hun ble holdt fast i hver sin forlabb, og så gikk hun på to ben rundt juletreet sammen med oss – det har vi aldri vært med på før!! Sangstemmen hennes var ikke helt synkron med oss, og hun kunne nok vært flinkere til å lære seg tekstene på julesangene, men lykkelig var hun alikevel!!

Valpene fikk masse kos og oppmerksomhet, så på 2.dag, da de siste gjestene hadde reist var de så mettet av all kosen at de sov i mange timer….

3.dag ble en slags fridag uten besøk, men 4 og 5.dag var det nytt innrykk med barn og barnebarn, og valpene var igjen i sentrum! Heldigvis var det alltid noen som forbarmet seg over Tuva og Ida slik at også de fikk litt kos og oppmerksomhet!

De har vært ute flere ganger, også etter at vi fikk noen cm med snø. De har jo veldig tynn pels foreløpig, så det er ikke så lenge de kan være ute, men når de holder seg i aktivitet går det fint for en kort stund. Det er jo spennende å oppleve noe nytt, og de blir modigere for hver gang de er ute.

Vi begynner å se konturene av personlighetene, og nå begynner brikkene å falle på plass i forhold til hvilken valp som havner hos hvem.
Jeg tror Ida ser frem til å bli kvitt barna – de er ganske krevende nå……

Alle valpene er nå flinke til å spise vanlig tørrfôr, men fortsatt er det “mor” sin melk som er favoritten…….

Nå er det snart bare i overkant av en uke til de første valpene forlater oss. Det blir både fint og litt trist. Fint, for det skal bli bra for de ulike valpene å få litt mer individuell oppmerksomhet og opplæring, og litt trist, for de er jo så søte og morsomme å følge.

I skrivende stund er alle valpene nybadet slik at de går det nye året renvasket i møte! Nå ligger de under diverse pledd og sover. Ida og Tuva er med “far” på tur i skogen. Ida har på seg sin “kondomdrakt”. Ikke fordi det er så mye snø ute, men den hjelper til med å holde juret på plass slik at hun kan løpe fritt rundt i skogen uten å være engstelig for at juret skal bli skadet/rispet av en kvist eller en grein.

Dermed gjestår det bare for oss å ønske alle et riktig godt nytt år.
Ute på tur, rett før snøen komEn vedkurv kan være utrolig spennende å utforske….. Mye kos og oppmerksomhet….En av tispene….En av hannhundene……Man må være ren og pen på selveste nyttårsaftenVi ønsker alle sammen et riktig godt nytt år.
Flere av bildene som er vist her er tatt av min søster Vigdis – vi takker for god innsats med kameraet!