Her har vi hatt noen kalde uker med temperaturer ned i minus 25. For kaldt til å gå på ski, og akkurat på grensen til at valpene kan oppholde seg utendørs mer enn noen minutter. Svein Erik har prøvd seg på noen korte skiturer til Tuva sin store glede. Tuva koser seg med kulden, og kan ligge ute i lange perioder. Ida har på seg kondomdress på skiturer, og bruker varmedekken i bilen. Pelsen hennes er en del tynnere nå etter fødselen. Juret har krympet sammen, og henger og dingler under buken. Hun er ganske så restriktiv på hvor ofte valpene får lov til å slippe til!

Den siste hannhunden, Brage, eller Tassen som han skal hete fremover, skal bo i Bodø. Avtalen er at jeg skal reise med Tassen opp til Bodø og avlevere ham der.
Planen min var å benytte et kattebur på reisen, men etter litt testing måtte jeg kjøpe et nytt bur. Norwegian har ganske klare mål på størrelsen som er tillatt tatt med inn på flyet, men etter flere besøk hos diverse butikker fant jeg et greit nok bur med åpning i toppen slik at det var enkelt å putte valpen inn i buret.

Dagen før avreise tok vi en testtur med bilen inn til Elverum. Det gikk greit, og dermed benyttet vi muligheten til å besøke vår pasientvenn slik at han fikk sagt hade til Tassen, og ha en hyggelig stund sammen med Tuva.

Morgenen da vi skulle reise nordover stod vi så tidlig opp at hundene “ble tatt på sengen”. De er jo normalt våkne før oss! Etter en kort luftepause og litt frokost dro vi avgårde. Bilturen ned til Gardermoen gikk bedre enn forventet, kun noen få pip kom underveis. I parkeringshuset fant vi en liten snøflekk der han endelig kunne tisse – “man kan jo ikke tisse andre steder enn på snø..”!
Flyet var 20 minutter forsinket, så vi fikk god tid til å komme oss gjennom sikkerhetssjekken og summe oss før han måtte ned i buret og inn på flyet. Selve flyturen gikk også greit. Bortsett fra da vi lettet og landet satt han i buret med åpent tak på mitt fang, og han sov i lengre perioder.
I ankomsthallen i Bodø traff vi mor og to sønner som hadde fått fri fra skolen for å hente sin nye valp – de var både spente og glade. Vel hjemme i sitt nye hjem fikk han litt mat og vann, og så sovnet han på fanget. Tror nok han følte at det var litt mye nytt som skjedde på kort tid!
Jeg benyttet muligheten til å besøke familie mens jeg var i Bodø.
Siste kveld med “gjengen”…..
“Ja, ja her var det ikke mye utsikt”…….det er kjedelig å fly……
Ahhhh, dette var litt bedre…..!
Og her har Revulens Brage (Tassen) kommet til Unni og sønnene Jostein og Emil som jo bor i Bodø.

Dagen etter overlevering fikk jeg en kort rapport om at Tassen hadde slått seg til ro, han hadde sovet mesteparten av natten, spiste godt og var nysgjerrig på alt det nye han opplevde.

Vel hjemme igjen ble jeg møtt av to hunder og en valp som nok syntes at det var rart at jeg hadde vært borte, og som var kjempeglade for at vi var samlet igjen!!

Tuva og jeg har begynt på kurs for å ta appelmerke i lydighet. Treningen er innendørs, ellers tror jeg ikke at det hadde blitt mye trening nå i kulda. Ida, Tuva og jeg trener også en kveld i uken på generell lydighet i samme hall. Det er godt for Ida å komme seg litt vekk og begynne å bruke hodet på andre ting enn valper!
“Se så flink jeg er til å sitte”……

Den siste valpen, Revulens Bela, som nå heter Lola blir hos oss i to uker til. Hun synes nok det er litt tomt uten broren, så nå skal hun flytte inn på soverommet og sove sammen med “resten av gruppen”.
Ha en god helg alle sammen.