Nå er vi inne i en rolig tid. Tuva begynner å få lengre pels. Vi har begynt å spare til utstillingspels, og det betyr flere timer i uken med børsting og kamming for å unngå floker. Vi tar kun noen deler av pelsen hver gang slik at det ikke blir så kjedelig for Tuva – og tungt for meg! Har prøvd å finne et passende trimmebord i butikker og på internett, men har så langt ikke funnet et jeg synes ser stødig nok ut. Derfor bruker jeg et gammelt bord med en bilmatte på toppen slik at hundene ikke sklir. Bordet er litt tungt, derfor tror jeg at det hadde vært enklere med et trimmebord som man kan slå sammen og stue vekk etter bruk….
Vi har vært en del på ski den siste tiden, og merker at Ida begynner å finne tilbake til sin gamle form. Hun begynner å få litt muskler i lårene, og juret er nesten skrumpet helt inn. Hun begynner også å få tilbake iver og humør, og synes det er morsomt med både skiturer og lydighetstrening.

I dag skal Tuva og jeg på vår siste lydighetstrening før appellmerkeprøven. Vi har trent litt her hjemme på tunet og hun vet nå hva de ulike øvelsene går ut på, men alt blir litt annerledes når vi trener i en kjeller med rare lyder og mange mennesker og hunder rundt. Det blir spennende å se om vi klarer å bestå prøven neste uke…..

Tuva begynner å få lengre pels…..Tuva begynner å få tilbake muskler og humør – og juret er nesten borte! Nydelig skiføre i skogen……