Dermed var påsken over for denne gang. Vi hadde hjemmepåske i år. Snøen var dessverre i ferd med å forsvinne i nærområdet, men ved å sette oss i bilen og kjøre et stykke fikk vi oss noen fine skiturer alikevel.
Både Tuva og Ida er blitt riktig så flinke til å gå i trekksele, og de holder seg pent på høyre side av skisporet. Litt drag er det også…..
Ida er blitt veldig sprek og full av energi etter valpeperioden, det er morsomt å se hvordan hun jobber på i løypene. En av dagene vi var på skitur møtte vi en mor med to barn som var ute på ski. De hadde nok tatt seg litt vann over hodet, gått lengre enn planlagt uten å ta med seg mat og drikke. Da vi måtte dem var det fortsatt fire kilometer igjen ned til parkeringsplassen, og yngstemann var sliten og lei. Han la seg bare ned å snøkanten og sutret…..
Dermed foreslo vi at han kunne få låne Ida som trekkhund resten av turen. Ida er såpass rolig og sindig at hun stopper pent opp hvis det blir knall og fall – og det ble det noen ganger før teknikken kom på plass…..Den litt eldre sønnen fikk låne Tuva, og så bar det pent og pyntelig mot bilen. Begge hundene la seg i selen og dro så godt de kunne – vi var veldig stolte av innsatsen de la ned! Den yngste guttungen sutret og pep hele veien, men han skal ha ros for at han staket så godt han kunne for å hjelpe til!! Etter noe som må ha følt som en evighet for “sutrepetter” kom vi omsider frem til parkeringsplassen. Begge hundene hoppet rett inn i bilen og pustet lettet ut – det samme gjorde moren til barna! Hun var utrolig glad og takknemlig for hjelpen, og skulle aldri dra på skitur uten mat, godbiter og drikke mer!

Tuva og jeg har også blitt mer aktive innen brukshundsporten, og har fått være med to erfarne damer på trening. Vi har deltatt på et par feltsøk og årets første spor. Tuva synes feltsøk er gøy, men vi har nok mye å trene på ennå. Hun liker å apportere, men noen ganger er det mer lek og moro enn noe annet! Det er interessant å se hvordan Tuva kan veksle mellom total avslapping til full aktivitet. Hun kan legge seg ned og sove for i neste øyeblikk være full av energi og iver – klar til innsats.
Vi skal fortsette treningen fremover nå når is og snøen er i ferd med å slippe taket.

Skisesongen er på hell…..Både Ida og Tuva synes det er morsomt å gå med trekksele“Nødhjelp” på skiturFull innsats fra alle parter…….