Her skjer det lite på Tuva-fronten! Hun har fortsatt ikke vist tegn til løpetid, men vi kan jo ikke gjøre noe annet enn å smøre oss med tålmodighet. Det verste er egentlig at det er vanskelig å planlegge ting. Det er mange aktiviteter igang nå når vår og sommer er her, både på hundefronten, og her hjemme i hage og drivhus.
Jeg er aktivt med på mange ting som skjer i hundeklubben, men må alltid si ja til å delta med et forbehold om at vi reiser avgårde når Tuva får løpetid.
Jeg har bl.a. vært med og avholdt to valpekurs etter jul. Det er veldig lærerikt og interessant å forsøke gi gode råd til nybakte valpeeiere…., og veldig morsomt når man ser fremgangen.
Som skrevet i forrige innlegg så har Tuva og jeg trent til sporkonkurranse i klasse C. Selvsagt var det veldig varmt den ettermiddagen!!
Vi startet med å gå et 600 meter spor hvor det var lagt ut seks må pinner. Det begynner med at vi må foreta et såkalt sporoppsøk. Det vil si at sporet går ca 30 meter unna der vi starter, og Tuva må selv gå fremover og prøve å finne ut hvor sporet går. Når hun finner sporet må hun bestemme seg for om sporleggeren har gått til venstre eller høyre…..
Tuva gikk rett ut og fant sporet uten nøling – eneste problemet var at hun gikk såkalt bakspor, dvs feil retning. Dommeren gir da beskjed om at vi har gått feil vei, og så er det bare å snu og gå andre veien. Etter ca 100 meter ligger første pinne. Tuva markerte at det lå en pinne der, og lette iherdig. Etter hvert begynte jeg å lete også, men pinnen var søkk borte. Det hender at hvis hunden tråkker direkte på pinnen så forsvinner den langt ned i mosen – og blir borte. Siden vi har begrenset med tid på å gå hele sporet så besluttet jeg å gå videre, og tape den første pinnen – litt ergelig!
Så fant Tuva pinne nr 3 og 4, men nr 5 misset hun på. Siste pinnen ligger alltid 8-10 meter før man kommer til slutten, så den fant vi greit.
Etter at sporet var gjennomført dro vi videre til “feltet”. Det er et område på 20×50 meter i skogen som er tråkket opp på kryss og tvers av mennesker og aller helst en hund også. Deretter legges det ut 4 gjenstander, som kan være mye rart; plastbokser, hansker, luer, neglbørster, gamle lommebøker osv.
Tuva bruker å være ganske god på å finne gjenstander, men denne gangen oppførte hun seg litt rart. Det virket som om hun synes det var litt ekkelt at det var så mange tilskuere som så på, samtidig som det var varmt. Hun løp forsiktig ut, og etter en del leting fant hun en gjenstand. Deretter løp hun en del, også i nærheten av gjenstander som var utlagt, men hun tok dem ikke med seg. Enden på via ble at etter våre tilmålte 4 minutter kun hadde en gjenstand å vise til!
Heldigvis synes dommeren at hun hadde vist tilstrekkelig løpsvillighet og søksvillighet slik at hun fikk godkjent!
Etter at feltet var ferdig dro vi til klubbhuset for å delta på lydighetsdelen av konkurransen. Der oppførte Tuva seg også litt annerledes enn normalt. Hun var mindre konsentrert, og tullet litt mer enn hun normalt pleier. Litt har nok med at hun merker at jeg er litt nervøs, men det forklarer ikke alt tror jeg!
Resultatet ble uansett at vi fikk bestått i klasse C, som jo var målet med denne konkurransen. Vi var bare 4.5 poeng fra opprykk i lydighetsdelen, men nesten 30 poeng unna i spesialøvelsene. Totalt fikk vi 471,5 poeng (trengte 323 poeng for å få godkjent, og for å få opprykk til klasse B ville vi trengt 520 poeng)
Med litt mindre nervøsitet fra min side, og litt mer konsentrasjon fra Tuva sin side så skal vi klare å få opprykk til klasse B etterhvert!

På onsdag var Ida med på agilitytrening. Klubben skal ha uoffisielt agilitystevne neste uke og da tenkte jeg at vi kunne delta der – bare for moro skyld……

Ellers trener jeg Emma på apportering. Hun er jo veldig glad i å bære ting, løpe etter baller og “drepe” leker, men veldig lite villig til å hente ting og avlevere på kommando. Vi trener og trener og ser litt fremgang, men det er en stor tålmodighetspøve for oss begge to! Ellers er hun imponerende flink til å gå spor, og lydigheten begynner også å bli bedre.

Nå krysser vi bare fingrene for at Tuva får løpetid slik at vi kommer i gang!!

Tuva i feltarbeid!Vi kom på 3. plass i konkurransen
Bading i Glomma sammen med Bimse, en jakt golden retriver – venninne! Ikke noe å si på iver og innsats her!!