Hvem skulle vel tenke seg at det skulle bli juli – og vi er fortsatt “løpetidfast”!smileysmiley
Det er nå 8 måneder siden Tuva hadde løpetid sist, og hun har så langt vært ganske så regelmessig. Ida hadde et kull i fjor og derfor fikk hun løpetid senere enn vanlig. Hun og Emma fikk løpetid i desember, og derfor kan vi regne med at de kanskje får ny løpetid i løpet av juli – og det er kanskje det Tuva venter på! Hva vet jeg…

Det er uansett ikke noe annet å gjøre enn å vente, og smøre seg med tålmodighet. Kanskje blir det julevalper i stedet for høstvalper i år?

I mellomtiden koser vi oss med trening og atter trening, turer i skogen og svømming i Glomma.
Emma har jo ikke vært særlig glad i apportering, men nå har vi jobbet så lenge med det at hun henter sin lille apportbukk uten protester – hun ser faktisk ut til å like oppgaven. Vi har også så vidt begynt å trene henne til å hente gjenstander vi har lagt ut i høyt gress. Det begynner også å fungere, med hjelp av mye ros og godbiter.
Tuva trenes i lydighet, felt og spor. Hun plages litt av varmen, men synes det er så gøy å gjøre slike oppgaver at hun prøver så godt hun kan.
Når vi etter endt økt kan gå ned i Glomma og kaste ut vannlekene hennes så er lykken fullkommen!
Jeg vil selvsagt skrive her når vi ikke lenger er “løpetidsfast” – og jeg håper det skjer om ikke så alt for lenge…..
Tuva og hennes venninne Bimse (7 mnd gml “jakt” golden retriver). De er begge like entusiastiske vannhunder…..Tuva koser seg……og kan bade i timesvis hvis hun får muligheten…..