Tuva har fått igjen matlysten – og nå ser vi at magen begynner å vokse. Hun har lagt på seg minst et par kilo den siste tiden.
Hun er i god form, men har blitt mye mer kosete og vil aller helst være mindre enn to meter unna Svein Erik eller meg. Hun sover også mere, men aner hun at det er litt “action” på gang så er hun klar på sekundet!

På lørdag deltok vi på Elverum hundeklubb sitt eget klubbmesterskap i brukshundsport. Det er et relativt uhøytidelig mesterskap med tilpassede regler slik at alle vi som driver med denne konkurranseformen kan delta på lik linje uavhengig av hvilket nivå vi er på.
Det var stålende vær, og dagen startet med at Tuva gikk 600 meter spor der det var lagt ut 8 små pinner i sporet. Tuva fant 7 av de åtte pinnene – det er vi fornøyd med!
Deretter gikk hun “felt”, dvs at det er et område/felt i skogen på 30×50 meter som er godt tråkket ned av mennesker og hunder. I dette feltet er det lagt ut 6 gjenstander som kan være alt fra en sokk til en skurekost, lommebok, ishockeypuck osv….
Så er poenget at Tuva – i løpet av maks 5 minutter – skulle finne og avlevere 4 av disse gjenstandene. Det klarte hun på 4 minutter!
Siste øvelse var såkalt “budføring”. Der skulle Tuva hilse på en person, så bli med meg 50 meter unna denne personen for så, på kommando, løpe til denne personen og sette seg ved siden av. Etter å ha fått et klapp på hodet skulle Tuva, igjen på kommando, løpe tilbake til meg og sette seg.
Dette er ikke en øvelse vi bruker i vanlig konkurranse, men vi har trent en del på dette så hun gjorde en helt grei øvelse!
Dermed endte hun opp på 2. plass! smiley bare slått av en 10 mnd gammel golden retriver…….Bimse! Det var helt greit for oss…..både Bimse og Vicky ( en flatcoated retriver som kom på 3. plass) er gode treningsvenner av Tuva – og så har vi jo fått oss et mål for neste års mesterskap!

I morgen skal vi, sammen med Tuva, reise til Sverige for å hente vår nye valp. De to andre hundene skal få et overnattingsopphold i Oslo.
Vi tar med oss Tuva slik at hun skal slippe å være alene akkurat nå – “vordende mødre” skal få slippe unødig stress, og jeg vet at hun foretrekker flere timers kjøretur fremfor å bli overlatt til andre, selv om hun er godt kjent med “hundevakten”.
Ida og Emma slipper, på den anen side, å ta en dobbel ormekur bare for å reise over til Sverige.

Vi gleder oss til ukene som kommer. Både med ny valp og med venting på valpefødsel.
Tuva nyter å bli klappet på magen nå…..Vi kan begynne å se at magen vokser…..Bimse med eier Mona vant klubbmesterskapet i brukshundsport. Tuva og jeg fikk 2.plass, mens Vicky og eier Edle kom på 3. plass, bare et par poeng etter oss!