Tuva fødte i natt 9 valpersmiley
De siste par dagene har magen forandret seg og “falt ned” så det var ingen overraskelse at hun fikk valpene før termin som er på torsdag. I går var hun med på en relativt kort skogstur. Hun var glad for å få muligheten til å bevege seg, men på slutten av turen strenet hun foran oss i god fart – det var akkurat som om hun ville si fra at hun trengte å komme hjem for å hvile.

Så i går kveld i 22-tiden kom de første valpene – 4 stk i løpet av en time, og alle var tisper. Så roet tempoet seg og i løpet av de neste timene ble det født 3 tisper til. Først nærmere 01.30 kom det en hannhund – og i tre-tiden i natt kom den siste – også den en hannhund.
Dermed er det nå født 7 tisper og 2 hannhunder!
Det er to stk som er brune (tisper), en som er hvit med svarte felt (tispe) og resten er som Tuva, sorte med varierende flekker av hvitt……
Fødselen gikk veldig greit, og Tuva har gode morsegenskaper. Hun steller og stuller med dem, og ved det minste lille pip så sjekker hun opp!
Dette blir en kort melding bare for å fortelle den gode nyheten. Jeg har vært oppe hele natten, og ser nå frem til noen timer med hodet på dyna!

Tuva gave birth to 9 puppies last night. 7 female and 2 males. Two of the females are brown, one female is white and black and the rest are black with white spots. Tuva did a great job, and she is really a good mother – very caring and careful. This is just a short message to tell about the good news. More details will follow……