Ja, na har det begynt å roe seg litt her hjemme. Vi har kommet inn i en slags rutine, og Tuva begynner å forstå hva som har skjedd!
Hun har vist en rørende omsorg for valpene – det er rart hvordan instinktene kommer naturlig når man blir mor! Vi må omtrent slepe hunne vekk fra valpekassen når vi føler det har gått alt for mange timer siden sist hun var ute og tisset….men når hun endelig kommer ut drikker hun masse vann, tisser og så rett tilbake til døren for å gå inn. Når hun så ligger i kassen igjen er hun ikke rolig før alle valpene ligger tett inntil henne – selv om de ligger rolig og fredelig og sover…..smiley

De andre hundene har vært litt nysgjerrige på hva som har skjedd, men det er bare Ida som reagerer hvis det kommer noen høylytte pip fra valpekassen – jeg kan se at hun egentlig har lyst til å komme inn og sjekke hva som er galt!
Tuva er ikke så begeistret for de andre hundene akkurat nå, spesielt ikke Ida – og gir fra seg noen lavmælte knurr hvis de treffes på vei ut for å tisse. Ingen av hundene har fått komme i nærheten av valperommet så langt. Det venter vi med til Tuva har blitt litt varmere i trøya, og valpene litt eldre.

Valpene gjør som valper flest – de sover og spiser, sover og spiser, sover…..
Jeg sover inne på valperommet nå, litt fordi det er greit å sjekke at alt går greit med valpene, og litt for å støtte Tuva – holde henne med selskap!

Det er jo en relativt fredelig tid akkurat nå. Det er ikke så mye å gjøre med valpene, det viktigste er å passe på Tuva, at hun spiser og drikker godt, og får nok luftepauser. Etter hvert regner jeg med at hun har behov for å bli med på noen korte turer i skogen bare for å få rørt seg litt.

Everything is beginning to calm down now. We have found some kind of rutine, and Tuva is starting to understand motherhood!
She takes good care of the puppies, and we almost have to drag her out so she can do her businesssmiley
The puppies eat and sleep, eat and sleep, and right now it is a relatively peaceful time here. The most importent task we have now is making sure that Tuva eat and drink enough – and that she makes time to go out!!