Her har livet falt inn i rutiner igjen. Valpene spiser og sover, som tidligere, men Tuva har begynt å bli litt mer rutinert, og tillater seg å ta “valpefri-pauser”. Matlysten hennes er på vei opp, og juret vokser stadig – heldigvis, for det kommer til å kreves en god melkeproduksjon fremover når man ser den iveren valpene legger i å die smiley
Vi har veid valpene flere ganger, og de legger ganske likt på seg – så det ser ut til at alle klarer å kjempe seg frem til “matfatet”. Jeg så også at juret til Tuva begynte å bli ganske rødt og sårt, så jeg satte meg ned og klippet alle klørne til valpene – de var allerede ganske så spisse og lange….

Tuva er med på ettermiddagsturer, og det ser ut til at hun nyter tilværelsen i skogen.

Saga er en skjønn liten valp. Hun er veldig sosial og glad, myk, men relativt selvstendig. En av fordelene med å være flere hunder sammen er at de lærer mye av hverandre. Hun er flink til å komme når vi roper, og lærte i løpet av få dager at det lønte seg å sitte hvis det skulle dukke opp en godbit, eller når matskålen blir servert. Nå sitter hun rolig og venter på å få lov til å spise.
I går var vi en tur på hundeklubben der hun fikk hilsen på andre mennesker, og noen få andre (rolige) hunder. Hun er like tillitsfull mot alle…..
Vi har også trent en del lineføring, dvs gå i bånd, og sakte men sikkert begynner hun å skjønne hva det dreier seg om.
I morgen skal vi prøve oss på å gå spor – hun er jo ung ennå, men det blir interessant å se om hun tar poenget. Vi har prøvd en gang tidligere, men da skjønte hun ingen ting, så vi fant ut at det var best å vente noen uker.

Kornåkrene rundt i området her er nå i ferd med å bli høstet, og dermed kan vi trene på å gå spor på jorder, det er ganske annerledes enn å gå spor i skogen, så i morgen skal Emma få bryne seg på det…Hun er så fornøyd hver gang hun skjønner at det er spor på gang!

I løpet av den neste uken vil valpene åpne øynene og få hørsel….da blir det nok litt mer liv her enn det har vært så langt – vi gleder oss!

Tuvas puppies are growing…..Tuva herself is more comfortable with being a mother, more relaxed, and now she has started taking short “timeouts” from the puppies. She joins the other dogs on our daily walks in the forrest – and I can see that she enjoys being outside!
During the next week the puppies will open their eyes, and start to hear……then it will be more “action” here I belivesmiley

Her er noen bilder….