Tiden flyr, nå er valpene allerede 6 uker gamle, og det er ikke lenge til de “skal fly fra redet”.
Tuva begynner å få mindre melk, men valpene spiser godt med vanlig fôr, så de vokser og vokser. Vi har hatt mange besøk den siste tiden, både av valpekjøpere, venner og familie.
Kan bli litt hektisk til tider, men det positive er at valpene treffer mange ulike mennesker, både voksne og barn.
Været har også vært bruktbart, så alle sammen har vært ute på oppdagelsesferd. Litt skummelt i starten, men nå løper de rundt og undersøker det meste. Særlig det å krype under verandaen er ganske spennende…..
Emma har tødd opp litt, men når flere valper viser interesse på samme tid vil hun aller helst forsvinne vekk….

Saga derimot er helt utrolig snill. Hun leker med valpene, og lar dem klatre over seg eller ligge tett inntil for å sove. Noen ganger glemmer jeg at hun bare er fire måneder gammel – hun virker så fornuftig og grei.

Når det gjelder Saga så har vi begynt å ha korte “treningsøkter” med opplæring basert mest på lek og kontakt, men målet er å få befestet “Sitt” og øyekontakt slik at vi etterhvert kan begynne så smått med litt lydighetstrening.
Hun er veldig glad i alle som kommer på besøk hit, men det er fort gjort at hun blir glemt i all valpefokus.
Hun vokser forøvrig raskt. Nå er hun 45 cm høy og veier 14,5 kg. Det vil si at hun er såvidt høyere enn Ida, og veier det samme.
Den lille, søte valpen er borte – og erstattet med en hengslete og litt keitete ung hund!
I tiden fremover vil vi ta valpene med på en kort kjøretur opp i skogen der de får se seg litt omkring før vi kjører hjem igjen. På den måten får vi trent litt på bilkjøring, og også se litt hvordan de ulike valpene responderer på nye omgivelser.
Vi begynner å se litt forskjell på de ulike valpene nå. Noen er mer forsiktig og usikre enn andre, noen er mer sosial og kosete, og andre tar seg fint en tur på egenhånd…men generelt er de alle sammen trygge og opptatt av både de andre hundene og oss.

Jeg har fundert frem og tilbake på navn på valpene. Først tenkte jeg på “tema-navn”, men etterhvert falt jeg ned på å gi dette kullet navnt C-kullet, og at alle valpene får navn på C – veldig tradisjonelt!

Time flies when you are having fun!The puppies are now 6 weeks old, and it is not long until they leave home.
Tuva has less milk now, but the puppies eat ordinary puppyfood now – with lots of appetite.
We have had visits from most of the puppy-buyers, and famliy and friends. The puppies have met both ypug children and grown-ups.
The weater has been good thw last few days, rather cold (just a few plus-degrees) but no rain or snow. The puppies have therefore been able to be outside in the garden. Very exiting….

Her er valpene/here are the puppies:Her er Cava, førstefødte/ first born….Chiba – brun og født som/ born as nr 2Cher – nr 3 Cintra – nr 4 – almost totaly blackCindy – nr 5 just a few, tiny white spotsCoco – nr 6, lots of white on the chest, and left pawCoira- nr 7 – white princess!!Cuba – nr 8, first male
Chivas – nr 9, maleMye å undersøke ute….lots to see and smell….Barnebarn på besøk, grandchildren…Cindy and Cuba…..Cintra….