Tiden flyr, og jeg har hatt dårlig samvittighet for at jeg ikke har skrevet noe her på lenge…..smiley
Men mye har skjedd de tre siste ukene. 5 valper har reist til sine nye familier, og ut fra tilbakemeldingene virker det som om de fleste har slått seg til ro og stortrives, både valper og de nye familiene…..

Her sitter vi igjen med tre valper. Coira (den hvite valpen) skal vi beholde selv. Så har vi Cintra (svart, og har fått navnet Viima) som skal til Finland. Finland har definert Norge som et land med fare for rabies, og dermed må hun få en rabiessprøyte før hun kan tas inn til Finland. Viima kommer til en familie som har to barbet fra før, og har store planer om å bruke Viima på andejakt. Det blir spennende å følge med på. Man kan ikke ta rabiessprøyte på en valp før den er 12 uker gammel, og så må det gå 21 dager etter at vaksinen er satt før den kan tas inn til landet. Med andre ord så kommer Viima til å være hos oss til i begynnelsen av januar.

Coco (brun) har fått navnet Embla. Hun skal til Vestfold. Coco skulle egentlig til en annen familie, men der ble det alvorlig sykdom så vi måtte snu oss om og finne en annen eier. Heldigvis løste det seg veldig greit og raskt, men ny eier er midt i en flytteprosess og dermed blir Coco hos oss frem til rett før jul – litt av en julepresang til ny eier smiley

I tillegg har vi jo Saga, som ikke er så gammel – 5 1/2 mnd bare…., men hun er et unikum! Hun er lettlært og rolig, og utrolig snill og tålmodig med valpene. Hun ble (heldigvis!) romsren etter noen få uker, i motsetning til valpene som fortsatt helst går inn for å legge “store forretninger”!

Det sier seg selv at det blir mye jobb med 3 små og en eldre valp, men vi prøver å få lagt inn noen “opplevelser” hver dag slik at de skal få sosialisert seg, og få oppleve nye miljøer.
De har kjørt bilturer, vært i sentrum av Elverum, vært flere ganger i skogen, vi trener inn SITT, og prøver oss på korte turer i bånd. Innkalling er en kontinuerlig prosess, og vi forsøker også å få til individuell trening på “romsrenhet”. De er veldig enkle å klippe klør på, ligger helt stille i fanget mens prosessen pågår. Vi har også trent korte økter på stellebordet – det er fortsatt ganske skummelt!

Saga skal på “videregående” valpekurs etter jul, enten med meg eller Svein Erik. Da er hun gammel nok til å trene enkle momenter i lydighet. Foreløpig trener vi her hjemme, mest i stuen siden det er så kaldt ute for tiden. Båndtrening må vi trene ute, og det begynner å bli bedre, men vi har fortsatt et stykke igjen før hun har helt teken på det – mye hopp og sprett ennå!

Vi er også spent på Coira. Hun er en veldig grei hund som har mye oppmerksomhet på oss og som er flink til å resonere seg frem og forstå ting.

Alle hundene sover inne på vårt soverom! Det vil si 7 stk! Det går forbausende greit, og valpene sover frem til nærmere 6.30 hver morgen. Da får de seg en tissetur før vi legger oss igjen og sover litt til!

It has been a while since last time I wrote something, but now 5 more puppies has left us. Now we just have 3 left!
Coira (the white one) is staying with us. Cintra (black) goes to a new family in Finland. Her new name is Viima. Viima is going to a family with two other barbets, and the plan is to use her for hunting ducks. To be able to import a puppy to Finland from Norway it needs to have a rabiesvaccine, so Viima is staying here until first week of January.

Coco (brown) is going to stay with her new owner, that has given her the name Embla. Emblas new ower is right now moving from one place to an other, so she stayes here until a few days before Christmas.

It is no doubt that having 3 puppies is a lot more work than just one! And on top of that we have Saga, she is now 5,5 month old! But we spend a lot of time on the puppies, that is one of the reasons that there has been less writing here!
They have been on short trips in the car, walking in town and the forrest, trained to walk on leash, come when called upon, staying on the groomingtable etc….things that are useful for later!
All the puppies love to be outside. The last periode it has been very cold, but it does not seem to bother them a lot as long as they are running around, playing.
Cher (new name is Tale) with BeatheChiba (new name is Chia) with Eskil, Valle, Merit and ChristianChivas (new name is Alfred). New owners are Christina and Dag.Cuba (new name is Toby) with Emi, David, Roci and OlavCindy (new name is Luna) with Frida and MortenSaga er fortsatt en del større enn valpene….Saga is still taller than the puppies!Første gang ute i skikkelig snøvær….first time out in real snowy weather…På tur i kulden med hjemmestrikkede dresser (egentlig laget til Emma). Out for a walk in the cold with home-knitted suites originally made for Emma!Cintra – her new name is Viima, and is moving to Finland (Suomi)in JanuaryCoira is going to stay here!Coco, new name Embla is staying with us close to Christmas…..Saga – 5 1/2 month old – loves the snow!