Her har vi hatt den mest snørike vinteren vi har opplevd siden vi flyttet hit i 2012. Temperaturen er ikke så unormal, de fleste vinterene vi har bodd her har vi hatt perioder med minus 20. Siden vi bor i innlandet oppleves det ikke så kaldt som om vi hadde bodd i mere kystnære områder.

Hundene koser seg. Tuva ligger ute i timesvis og koser seg selv i den strengeste kulden – skulle tro hun hadde noen dråper polarhund i seg!
Emma har også en utrolig god pels når det gjelder isolasjon. Jeg ville trodd at en hund som er utviklet på Cuba skulle fryse mer, men det virker som om pelsen isolerer like godt for kulde som for vame.
Ida har også en god pels, men hun er varmekjær, og trives godt foran peisen – og blir gjerne med Svein Erik inn i badstua om anledningen byr seg!!
Saga og Coira har jo enda ikke utviklet voksen pels så de må vi passe litt bedre på.

Jeg opplever at Coira frøs mye hvis hun var i ro. Dermed tok jeg liksågodt frem maskinen og klippet henne ned – medhårs. Da satt hun igjen med ca 16mm lang pels, og nå etter ca 10 dager begynner den å krølle seg litt og det virker ikke som om hun fryser like raskt. Hun får ihvertfall ikke like mye snø som fester seg i pelsen, og den virker jo nedkjølende i seg selv – så kanskje er det forklaringen.

Ellers trener vi litt med alle hundene, og vi ser en progresjon. Problemet med fem hunder er at alle vil være med på moroa, så når vi trener her hjemme er det alltid noen hunder som må vente på sin tur….noe som fører til mye klaging og syting!!smiley

Vi har også vært på vår første weekendtur denne helgen, til Geilo med alle fem hundene. Det merkes at vi er blitt flere. Nå ligger det tre hunder i bagasjerommet og to hunder i bur inne i bilen noe som fører til vesentlig reduksjon av bagasjeplass – og dermed blir det et strengere regime på hva man kan ta med seg av unødvendigheter!

Det er også innført ekstraordinær båndtvang i kommunen pga snø og ville dyr. Her vi bor er det så mye snø nå at det eneste vi kan gjøre er å gå på skiturer eller gå langs hovedveien – noe som ikke er aktuelt – og livsfarlig med de høye brøytekantene. Det er litt vanskelig å gå med fem hunder i bånd på ski – særlig fordi Saga og Coira er så unge at de bør slippe den belastningen. Dermed er vår løsning akkurat nå å gå med dem løse på ski ute på jordene rundt huset. Da har vi full oversikt over elg og rådyr, og hundene får sin mosjon.

Here we have more snow than we have ever had since we moved here in 2012. It is cold, often between minus 12 and 24 degrees. We often have cold periodes during the winter so that is not so unusual.
The dogs, especially Tuva loves the snow and cold. She can stay outside laying in the snow for hours. Even Emma is doing fine, I really thought that a dog bred in Cuba was made for warmer climate but apparently the fur also isolate just as good for cold as for heat.
I have cut down Coiras puppy-fur down to 16mm. Now the curls are starting to come, and it looks like it isolate better, and it does not get so much snow hanging in it.
We have been on our first weekendtrip with all the 5 dogs. I can notice that Saga and Coira is starting to get bigger. Now the 3 barbets are laying in the back of the car, and Ida and Emma is in a cage in the backseat. No room for much luggage!!
Coira before cutting the puppy-furAfter!SagaTuva – not so easy to see the difference between Saga and Tuva anymore! Ida and Coira after a long ski trip! Good friends.