Sist helg var det 26 kuldegrader da jeg stod opp……de siste dagene har vi hatt plussgrader om dagen, men ned i minus 8 om natten. Dette kan bli en lang vintersmiley

De siste par månedene har det vært mye hund og hunderelaterte aktiviteter. Svein Erik og Saga har fullført bronsemerke/appellmerkekurset. Saga ble ganske god på mange av de ulike øvelsene som inngår, men ikke så dreven at hun klarte merket! Hun var jo knapt fylt 7 mnd når de starter – kanskje litt i tidligste laget. Men trening gjør mester, så vi fortsetter å trene…..
Parallelt med at SE gikk på bronsemerkekurset trente Emma og jeg på de samme øvelsene her hjemme, så da selve “eksamen” ble arrangert deltok vi også. Emma er jo akkurat fylt 2 år og synes det er kjempegøy å trene, så vi klarte kravene og fikk overlevert vårt bronsemerke!!
Hundeklubben har leid en innedørshall i vinter, så fra januar og frem til midten av april trener jeg der to kvelder i uken. En kveld er det agilitytrening og der er jeg sammen med Ida. Hun og jeg tok et grunnkurs for noen år siden, og for å ha noe å gjøre mens det er snø ute prøver vi oss på agility. Ida er ikke av de raskeste (for å si det mildtsmiley), men vi har jo ingen planer om å komkurrere, bare ha det gøy.
Den andre treningkvelden er det lydighetstrening, så da er Tuva hovedhunden som får være med. Etterhvert har også Emma og Saga fått sin tilmålte tid der også – for å videreutvikle lydigheten de holdt på med for å få bronsemerket.

Coira er med på miljøtrening hver mandag (når det ikke er for kaldt) – den foregår utendørs. Coira er superentusiastisk når vi jobber, men trenger tid på å bli fortrolig med nye hunder og nytt miljø.

For å toppe det hele er jeg med som instruktør på valpekurs hver tirsdag – så 4 kvelder i uken er det full rulle.

Jeg er også i gang med kurs for å bli NKK instruktør. Det går over 4 helger, jeg er nå halvveis, og håper at jeg klarer de teoretiske kravene. I tillegg til dette teorikurset må man ha en del timer med praksis, samt gjennomført et visst nivå på konkurransekrav med egen hund. Praksis og konkurransekravet er i boks, nå må jeg bare bestå den teoretiske eksamen en gang ut i mai!

Nå er det snart påske. Vi skal være hjemme denne påsken. I tillegg til våre egne 5 hunder har vi også Fia (datter til Ida) her i pensjon i 3 uker, så det er en skikkelig gjeng her nå. Det er definitivt ikke noen fare for at skiføret forsvinner før påsken er over, så planen er å kose oss i nærmiljøet – gå på ski, ha noen venner på påskemiddag og rett og slett kose oss. Kanskje legger vi inn noen timer med hundetrening i hallen også – hvis været blir litt kjedelig!

Ønsker alle en riktig god påske.

Ida i treningshallen – for å trene agility!Emma klarte å ta bronsemerke…..Saga er nå snart 9 mnd gammel og Coira er 6 mnd gammel – foreløpig er det ganske forskjell på størrelsen! Saga er 53 cm høy, Coira er 45,5 cm høy