Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her. Sist gang var rett før påske, mens det enda var full vinter. Påsken ble som tenkt, skiturer og mer enn nok snø! Og snøen ble liggende lenge i år – først i mai begynte den å forsvinne.

Første helgen i mai var det eksamen, og nå er jeg ferdig utdannet NKK hundeinstruktør trinn 1 – det er jeg glad for!

Kristi Himmelfartshelgen var vi i Tiveden, Sverige på 10 års jubileum for den svenske barbetklubben. Der møtte vi Chia (en av Tuvas valper, Revulens Chiba som flyttet til Sverige) med familie, samt en hel gjeng med barbet-eiere og deres hunder. Det må ha vært minst 40 barbeter samlet, og det var veldig interessant å studere hvor ulike barbetene er både i størrelse, pelsstruktur, farger og lynne. Vi traff også Jill og Lasse, Åbyfjordens, som jo er oppdretter av både Tuva og Saga, og vi møtte flere av søsknene til både Saga og Tuva.

Vi traff også de som sitter i styret i barbetklubben og som gjorde en fenomenal innsats for at vi skulle ha en hyggelig helg sammen. Når vi en vakker dag blir så mange barbet-eiere i Norge at vi kan danne vår egen raseklubb her, så blir det fint å kunne ha den svenske klubben å støtte seg til!

Tuva og jeg har gått på runderingskurs. Rundering er en konkurranseform som går ut på at hunden skal søke ut ca 50 meter på hver side av en grunnlinje som kan være 3-400 meter lang. Ute i skogen ligger det to-tre figuranter (mennesker) som hunden skal finne. Når hunden har funnet personen skal den løpe tibake til føreren med et såkalt “bitt” i munnen som forteller føreren at hunden har funnet en person. Så skal hunden og føreren gå ut i skogen og hente figuranten!
Både Tuva og jeg er nybegynnere, og det var morsomt å se hvor raskt Tuva skjønte hva hun skulle gjøre, men det krever mye trening før vi kan si at dette er noe vi behersker!!!

Vi deltok også i en sporkonkurranse i slutten av mai. Tuva gikk et perfekt spor og fant alle 6 pinnene som var lagt ut – det er første gang hun har klart det! På lydighetsdelen gikk det ikke fullt så bra. Som jo alle vet har vi hatt det usedvanlig varmt, og jeg tror det plaget henne en del. Hun gjorde så mange rare ting som hun normalt ikke gjør; nektet å legge seg, la seg når hun skulle sitte osv! Så det ble lav poengsum på denne delen. Men vi får trene aktivt i sommer og satse på nye konkurranser til høsten.

I juli skal vi delta på utstilling med Coira og Saga – det blir spennende å se hva dommerene sier. Coira er jo veldig ung ennå og ganske forsiktig, så vi får håpe at hun ikke synes at det blir for skummelt å være i utstillingsringen.

Busy Spring
It has been a while since I wrote anything here, not since Easter! It has been a stange spring here with a lot of snow that did`nt disappear until 2. week of mai, and then summer came! The last month we have had 25-30 degrees every day without any rain! Luckily we have Glomma, the river – and every day the dogs take several trips down to the river just to cool down.

In mid May we went to Sweden to celebrate the 10th anniversay of the Swedish Barbet Club. For us it was so nice to meet other barbets and their owners, and I think it was more than 40 barbets all together – and that is more than we have in total in Norway!

Tuva and I have participated in a tracking competition. Tuva did a perfect track, but the obedience part did`nt go that well. I think the heat was to much for here, or she felt that I was a bit nervous! But we will train more during the summer and participate in new competitions in autumn!

In July Coira and Saga will participate in a dog show for the first time. It will be interesting to see whet the judge has to say about them.

Pictures from Tiveden:
Coira og søsteren Chia sammen med “brødrene” til Chia