14 og 15 juli var Coira og Saga på sine første hundeutstillinger. Utstillingene var på Vålerbanen, bare 10 minutters kjøretur fra oss. Siden begge hundene stiller i samme klasse valgte jeg å vise dem hver sin dag, med hver sin dommer.
Lørdag var det Saga som skulle i ilden. Heldigvis stilles Barbetene vanligvis tidlig på dagen, så også denne gangen – så klokken 9.00 satt vi ved ringen. Denne gangen var også Myntehagens kennel deltaker med sin Axa – som stilte i Unghundklassen. Saga stilte i Juniorklassen.
Saga oppførte seg pent i ringen, ikke veldig preget av all ståhei og andre hunder, og syntes det var helt greit at dommeren sjekket henne grundig både foran og bak!
Dommeren var norsk, og jeg er litt usikker på hvor mange barbet han har bedømt tidligere, men resultatet var at Saga fikk Exc og CK.
Så var det Axa som skulle bedømmes. Hun fikk også Exc og CK. Dermed bar det inn i ringen med begge hundene for å finne ut hvem av dem som stakk av med CERT og BIR! Dommeren likte krøllete, rundt hode, og dermed var det Saga som trakk det lengste strået på denne utstillingen!
På ettermiddagen reiste vi tilbake til utstillingen og deltok på gruppefinalen. Der var det bare 4 hunder i gruppe 8; en lagotto, en spansk vannhund, en protugisisk vannhund og Saga. Her endte Saga opp som nr 4, men med tanke på at hun er kun ett år gammel og en ukjent rase, så er det ikke så merkelig.
Her er kritikken til Saga:
Under mid. stor. Meget godt hode, rundt og bredt. Prima pigment. Krøllete pels. Utm bevegelser og temp.

Dagen etter var det Coira sin tur, nybadet og nystriglet. Denne gangen var det en tysk dommer som tydligvis hadde dømt barbeter tidligere. Denne gangen stilte Coira alene, det var ingen andre barbeter påmeldt.
Kritikken til Coira ble som følger:
10 m old
Impr. young bitch
EX. breedtype
Typ head and expr
Ex ang & dev body for her age
Ex topline & tailset
Ex coat text. Corr color
Moves with a lot of drive

Det ble Exc og CERT, samt BIR for henne også!

Også her deltok vi i gruppefinalen og her kom Coira som nr 3 – hun slo den spanske vannhunden!

Ellers har vi det varmt som de fleste andre her i landet, flere dager har vi hatt over 30 grader og lite vind. Vi prøver oss på noen korte turer i skogen, ellers blir det stort sett bading i Glomma. Lydighetstrening og sporsøk har det blitt lite av!

Vi hadde dog et par dager tidligere i sommer der vi deltok som medhjelpere for 4 stk som skulle avslutte eksamen som trinn 2 – instruktører i bruks. Det var både morsomt og lærerikt. Saga ble med en av klubbmedlemmene for å gå spor. Hun er blitt utrolig flink til å gå spor på så kort tid, og hun brydde seg overhode ikke om at det gikk en annen person bak henne. Jeg hadde med meg Coira. Hun har ennå ikke fått sansen for å gå spor, så den stakkars instruktør-eleven måtte bruke masse fantasi og oppfinnsomhet for å finne ut hvordan vi kan få Coira til å forstå hva spor er. Vi fikk noen gode råd og tips, og får jobbe videre med henne når bare varmen gir seg litt!!
Tuva var med på rundering. Vi har jo gått et kurs, så litt kunne vi fra før, men hun begynner å få litt tak på hva det dreier seg om. Vi har funnet ut at vi skal trene litt mer på det utover høsten.
Emma gikk også spor sammen med en av våre venner og imponerte stort! I brukshundmiljøet er det stort sett schæfere, bordercollie, rotweiler og andre større hunder spm deltar, så alle stusset nok litt da Emma kom! Men hun er superglad i å gå spor, og gjorde alle fordommer til skamme!

Myntehagens Axa og Åbyfjordens Gilda (Saga)Saga; Exc, CERT og BIRRevulens Coira: Exc, CERT og BIRRevulens Coira ble nr 3 i gruppefinalen…….