Nå er det lenge siden sist jeg har skrevet noe her.
I forrige innlegg skrev jeg at vi hadde vært på utstillinger, og gjort det bra!
Vi har deltatt på flere utstillinger siden den gang. Coira ble stilt på Jakt og Fiskedagene i august. Der møtte vi en norsk dommer som tydeligvis ikke visste så mye om barbet, siden det første spørsmålet han stilte når vi kom inn i ringen var om “dette var en spansk vannhund”…..
Resultatet av dømmingen ble Exc, noe som jo er bra, men viser at vi har et stykke arbeid fremfor oss med å oppdatere norske dommere på rasen.
Saga ble stilt på NKK sin utstilling på Lillehammer noen uker senere. Her møtte vi Anna Lena Petterson (som driver oppdrett av barbet) med sin Axa, samt en bror av Axa. Saga fikk Exc, men de to andre hundene fikk Cert begge to – veldig bra resultat!
I helgen stilte vi Coira en gang til, på en utstilling arrangert av Norsk Miniatyhundklubb. Hun var den eneste barbeten som deltok. Denne gangen var det en dommer fra Øst-Europa som dømte, og det virket som hun hadde vært borte i barbeter tidligere. Resultatet ble Exc og Cert – og best i rasen! Vi orket ikke å vente i 6-7 timer på gruppefinalene, så vi dro hjem etter at hun var bedømt.

Tuva og jeg har også deltatt på brukshundkonkurranser de to siste helgene. I løpet av høsten har vi trent jevnt og trutt, særlig på lydighetdelen av programmet. Det har gitt resultater, for vi har fått gode poengsummer på lydigheten på begge konkurransene. Dessverre gikk det ikke så bra på spor og felt – i siste konkurranse gikk Tuva av sporet – det har bare skjedd en gang tidligere for mange år siden – på trening! Litt ergelig, for hadde vi fullført sporet så hadde vi rykket opp til klasse B, nest høyeste klasse, og det gleder vi oss til, for her er det mange nye utfordringer på lydighetsdelen. Men vi får satse på at vi klarer opprykk til våren, hvis ikke parring og valper kommer “i veien”!

Saga har vært på en uoffisiell test hos Østlie Hundesenter. Testen ble tatt med en stor gruppe instruktører tilstede, og jeg tror nok Saga ble litt preget av at det var så mange mennesker som stod rundt når hun skulle gjennomgå alle delene av testen.
Resultatet av testen er i store trekk at hun er en myk hund uten for mye mot og selvstendighet. Hun er heldigvis ganske skuddfast (skuddberørt). Testen bekreftet vel det jeg trodde jeg visste om henne allerede!
Saga har også tatt HD og AD-røntgen, og resultatet ble B på hoftene og Fri på albuene. Dette er vi kjempeglade for, Saga er en utrolig grei og glad hund med masse potensiale for læring, og et veldig godt gemytt.
I løpet av desember skal Coira også røntges.

Til helgen skal Tuva stille på Dogs4All i Lillestrøm. Det er årets siste utstilling her i huset, og snart er treningssesongen også over for i år. I januar skal vi trene en dag i uken inne i en hall, og da blir det spesielt fokus på å få Saga opp på et lydighetsnivå som gjør at hun kan stille i klasse D i brukshund i løpet av neste sesong.

Da gjenstår det bare å ønske alle en god uke.