Høsten gikk, og plutselig var det jul!

Et par uker før jul fikk hundene kennelhoste, og måtte holdes i “isolat”. Heldigvis er det ikke mange hunder i skogen hos oss, så etter at de sluttet å hoste kunne de være med på tur. Ingen av dem ble alvorlig syk, men det var en runde med hosting – og i og med at kennelhoste er så smittsom valgte vi å holde dem vekk fra andre hunder helt til vi var på den sikre siden

Selve julen ble feiret i rolige former, og nyttårsaften var det såpass lite fyrverkeri at hundene var helt avslappet, til og med Ida, som vanligvis ikke liker verken skudd eller fyrverkeri!

Første helgen av januar deltok vi på “MY Dog” i Gøteborg med Coira og Tuva. Coira fikk Very Good på lørdag, med kritikken at hun måtte utvikle seg mer – noe som tydeligvis skjedde i løpet av natten – for på søndag fikk hun Exc, og ble beste unghund!!

Tuva hadde en god helg, på lørdag ble hun beste tispe, og på søndag tok hun storeslem og ble best i rasen! Dessverre startet gruppefinalene så sent at vi var nødt til å droppe den – ellers hadde vi ikke kommet hjem før midt på natten, og vi måtte hente våre andre søte hunder hos “hundevakten”….

Ellers var det hyggelig å være på My Dog. Vi traff mange barbeteiere og hunder – noen kjenner vi fra før, og andre var hunder og mennesker vi har lest og hørt om, men aldri har truffet før.
Den svenske barbetklubben hadde laget en fin rasemonter for å presentere barbet, og det var mange mennesker innom – tydelig at rasen sakte, men sikkert begynner å bli litt mer kjent og det er jo positivt.

På treningsfronten går det sakte, men sikkert fremover. Vi trener inne i en hall en gang i uken, og da er stort sett to eller tre hunder med.

Coira og jeg har også startet på et smellerkurs (luktekurs), litt for å lære hva denne hundesporten går ut på, og litt for å lære Coira nye ting. Vi er ikke kommet så langt ennå, men det virker som om Coira synes det er gøy – og det er jo det viktigste!

Vi har også vært en tur på Geilo i vinter og gikk på ski. Dette var første gang Coira og Saga har forsøkt å trekke oss på ski….
Det gikk veldig bra med Saga, hun tok det med en gang, litt verre med Coira – hun stoppet opp hver gang det ble litt motstand i selen. De er jammen to helt ulike hunder…..

Her hjemme har vi hatt lange perioder med temperaturer mellom minus 10 og minus 20. Coira og Tuva trives godt i kulden, og kan ligge ute i lange perioder. De tre andre har nok syntes at det var litt i kaldeste laget. Saga har ganske kortklippet pels, mens Coira og Tuva har lang pels – og det er tydelig at pelsen gir god isolasjon. På tur har de aldri noen problemer, og vi har putter ikke på dem noe ekstra dekken.

Coira har også blitt røntget, og resultatet ble A/B på hoftene, og fri på albuene. Det er gode nyheter. Dessverre er det litt blandet resultat på kullet totalt, med to hunder med C-hofter og to hunder med B/C hofter. En hund har A hofter, og de andre har B-hofter. Alle hundene har 0 (fri) i AD – og det er supert resultat!

I løpet av april håper vi at Tuva får sin løpetid, og da blir det parring. Hun har vært hos dyrlegen og fått sjekket øynene – som var helt fri og friske! Dermed er hun klar for nye eventyr – mer om det senere!


God jul – fra Coira…..Tuva og Saga – gode venner…Fullt av hunder og mennesker på My Dog, GøteborgTuva ble BIRUtstillingens sløyfesamlingTuva, Saga og CoiraMeget avslappet EmmaPå vei hjem fra tur…..