I midten av mars fikk Saga løpetid, og en uke senere fikk jammen Tuva løpetid også – et par uker før forventet.
Dermed var det bare å forberede turen ned til Nederland for å møte den utkårede hannhunden.
Hannhunden vi har valgt denne gangen heter Barbedoux Fozzy Muppet. Han er født 29.04.16. Han er brun, og har en kraftig og flott kropp med gode proposjoner. Han er 59 cm høy, har A-hofter og er øyetestest uten anmerkninger. I Nederland er det ikke vanlig å røntge albuene fordi det ikke ansees for å være et problem blant barbetene, dermed har vi ikke noe AD-resultat på han.
Vi hadde bare hørt positive ting om han via andre oppdrettere som har truffet ham, og det viste seg å stemme. Fozzy er en trivelig hannhund, med godt gemytt – rolig og sindig selv om han selvsagt var mest opptatt av Tuva når vi var der – av naturlige årsaker!!

Fozzy er et oppdrett fra den nederlandske kennelen Barbedoux som eies av Brigitte Waller-Rengelink som har skrevet boken om Barbet. De som ikke har lest eller anskaffet denne boken bør tenke på det – her står det mye interessant om Barbet. Den finnes på nederlandsk eller engelsk, og kjøpes på internett.

Vi startet turen ned til Nederland ved å kjøre til Larvik og ta ferge ned til Hirtshals i Danmark. Der overnattet vi på en gård før vi kjørte langt ned i Tyskland dag to. Dag tre kom vi frem til Nunspeet i Nederland. Der hadde vi vært for to år siden da vi parret Tuva første gangen. Grunnen til at vi dro dit den gangen var for de der var det en klinikk som tok progesteronprøver samt at “Dekmeesteren” vi brukte den gang også bodde der.
Denne gangen skulle vi ikke bruke “Dekmeester”, men vi trengte å få tatt en progesterontest.
Dermed la vi oss inn på den samme bobilcampingplassen som sist, og fant fram til det samme skogsområdet vi hadde brukt tidligere – der kan hunder løpe løs i skogen hele året – perfekt!

Dagen etter, (fredag) tok vi en progesterontest som viste at det ikke var så lenge før parringen kunne skje.
Vi gjorde en avtale om å treffe Fozzy på søndag til første forsøk.
I mellomtiden gikk vi på tur med hundene, handlet litt småtterier av mat og andre ting vi trengte – og slappet av i det gode været. Våren var kommet vesentlig lenger enn i Elverum, og siden dette høyst sannsynlig blir den eneste ferien vi får i sommer så koste vi oss med bøker og avslapning.
Søndag møtte vi Fozzy for føste gang.
Han gav et positivt inntrykk, hilste på oss og Tuva, og brukte god tid på å “beile” og bli venn med Tuva. Tuva syntes tydeligvis at han var en ok fyr, for hun inviterte med stor innlevelse.
Etter en stund var det tydeligvis enighet om at her var det bare å sette i gang…..!

Vi ble enige om å møtes igjen på tirsdag morgen for å ta en runde nr 2.

Mandag ble en feriedag for oss alle, med lang tur i skogen og feriestemning.

Tirsdag møtte vi opp igjen og denne gangen gikk de litt mer rett på sak – uten for mange innledende runder!
Dermed var det på tide å takke for oss denne gangen, og krysse fingrene for et vellykket resultat!

I løpet av de siste dagene hadde også Ida og Emma fått løpetid – så nå hadde vi 4 hunder fulle av hormoner. Det er ikke enkelt å bo i en liten bobil med 5 hunder, der 4 av dem ikke gjør noe annet enn å prøve å ri på hverandre…….
Heldigvis hadde vi med oss fullt av kompostvegger som vi satte opp som en hundegård – og der slapp vi dem ut for å få utløpt for “behovene” sine. Heldigvis var det ikke så mange andre bobiler der vi bodde, men de som var der fikk ihvertfall nok underholdning!!

Dagen etter dro vi innom dyrlegen og gav alle hundene “svenskepiller” før vi satte kurset nordover igjen. Vi kom oss opp til grensen til Tyskland før vi tok kvelden. Dagen etter kjørte vi til Frederikshavn der vi tok ferge over til Gøteborg, og om kvelden ankom vi Åbyfjorden og Jill og Lasse.
Det er alltid hyggelig å komme dit og møte dem og deres hunder. Denne gangen var det i tillegg til Jill og Lasse sine 3 barbeter, en kromfortlender og en Pumi – også en av døtrenes barbet! Hun var ikke så begeistret for å få besøk av så mange hormonfylte gjester, men det gikk seg til etter hvert!
Neste morgen kjørte vi hjem – og jeg tror alle hunden synes det var deilig å komme hjem igjen selv om de på mange måter liker bobillivet også – det er mye nytt som skjer og vi er alle tett innpå hverandre! Akkurat det en barbet liker!

Nå er det bare å krysse fingrene for at alt går bra. Tuva virker fornøyd, og hun har fått tilbake matlysten som ikke var helt topp under den verste løpetiden.

Hvis alt går etterplanen så blir valpene født rundt 2. helgen av juni – og det er jo en perfekt tid for å få valper. Da kan de være mye ute etterhvert som de blir store nok.
Vi gleder oss……

Fozzy og TuvaBlir litt kjent…..Fozzy – vakkert hode – både innvendig og utvendigHos dyrlegen for å ta progesteronprøveTypisk kveldsstund i bobilen….Typisk morgenstund utenfor bobilen……Kjempefint turområde rett utenfor NunspeetVegkanter fulle av påske og pinseliljerNå krysser vi fingrene for at alt går bra!