Etter at skuffelsen var over at det ikke ble valper denne gangen fant vi ut at vi fikk gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg meldte Tuva på sporkonkurranse i Modum, Vikersund, og denne gangen var vi godt forberedt – både Tuva og jeg!
Vi startet konkurranse i varmt og pent vær, og jeg var litt bekymret for at varmen skulle legge en demper på Tuva – hun har “halvlang” pels, og den kan noen ganger gjøre at hun helst bare vil ligge i skyggen og slappe av. Men denne gangen var hun skjerpet og fin, og første øvelse, som var spor gikk bra. Hun fikk riktignok bakspor, men når vi vel var på sporet fulgte hun det nøyaktig og hun fant alle 6 pinnene som var lagt ut! God start! Neste øvelse var felt. Her hentet hun alle tre gjenstandene, og avleverte dem perfekt. Vi fikk 9,5 poeng på feltet (av 10 mulige), og det har vi ikke klart før!
Til slutt var det lydighet, og her fikk hun mellom 8 og 10 på alle øvelsene – strålende resultat.
Sluttresultatet ble 607 poeng og opprykk til klasse B, og vi ble nr 2 totalt i vår klasse, bare slått med 0,5 poeng!

I klasse B er det mange nye øvelser i lydigheten, dobbelt så langt spor, og flere gjenstander som skal hentes på feltet. Felt og spor har vi trent på en stund, men det er mange lydighetsøvelser som nå skal trenes inn – og det synes både Tuva og jeg er morsomt – alltid gøy å lære noe nytt!

Lille Emma har jo også deltatt på sporkonkurranse i laveste klasse (klasse D). Hun gikk et godt spor og en knall lydighet, og klarte å få godkjent i feltet – dermed ble det godkjent i D og opprykk til klasse C! Hun er nok den eneste Bishon Havanais som har deltatt i en sporkonkurranse!

Ellers har vi hatt besøk av Luna, en av søstrene til Coira/datter av Tuva i sommer. Hun er en tro kopi av Coira rent oppførselsmessig – rolig, forsiktig og glad i mennesker!

Vi har også hatt besøk av Embla – en annen av Tuvas døtre. Hun var her for å delta på utstilling for første gang – på Vålerbanen, som er 10 min herfra. Hun gjorde rent bord! Fikk Exc, Cert og BIR – både lørdag og søndag! På lørdag ble hun i tillegg nr 3 i gruppefinalen – og på søndag ble hun nr 2 – kun slått av en portugisisk vannhund! Strålende resultat!

Ellers har vi vært hjemme denne sommeren. Vi er i ferd med å bygge et hundepensjonat, og så langt er fundamentet i ferd med å komme på plass. Det blir et lite pensjonat med plass til ca 10-12 hunder – og blir min arbeidsplass fremover.

10 august er det Jakt og fiskedagene her i Elverum, og jeg har meldt på Saga. Embla kommer også, og vi får besøk at Pascal som også skal stilles ut. Pascal er importert fra Frankrike og bor i Oslo-området, og vi tenker på å bruke ham som far til Tuvas neste kull, men mer om det senere…..

Ellers er Glomma blitt flittig brukt den siste tiden – hundene koser seg i vannet og det samme gjør vi – nå når temperaturen har steget til “badevennlig”!
Emma har deltatt på sin første brukshundkonkurranse i spor, og fikk opprykk
til klasse C!Embla (Revulens Coco) deltok på sine første to utstillinger og fikk Exc, Cert og BIR. Søndag ble hun nr 2 i gruppefinalen!Luna (Revulens Cindy), lengst til høyre i bildet, var på sommerferie hos oss. Tuva fikk opprykk til klasse B i brukshundkonkurranse, spor!