Fredag 5 juni var vi endelig i gang……Hele torsdagen gikk stakkars Coira rundt og peste, prøvde å finne steder å gjemme seg, gravde omtrent hull i hundesengen – i det hele tatt viste hun alle tegn som tydet på at det var noe i gjære……
Fredag morgen, etter en ganske slitsom natt var fødselen i gang. Alt gikk greit, og i løpet av 3 1/2 time var det hele over. Resultatet ble 5 fine hannhunder, to brune og 3 sorte – alle med hvite felt på brystet, og flere med hvite felt på labbene.
Nå, et par dager senere kan vi si at Coira er en perfekt mor. Hun steller og stuller med valpene, har knapt nok tid til å gå ut for å tisse. Maten får hun servert i valpekassen, og hun har en enorm omsorg for de små.
Tuva er derimot litt frustrert over å ikke kunne delta, så hver gang vi går inn i valperommet står hun optimistisk foran døren og håper på et glimt av det som skjer der inne……det blir spennende å se hvordan hun tar det når hun etter hvert får hilse på dem.