I dag er valpene to uker gamle. De har fått klippet klør for andre gang – og 7 av 8 valper veier nå over ett kilo. Sistemann veier 950 gram. Han veide også minst ved fødsel, men jeg regner med at det jevner seg ut etterhvert. For noe få dager siden begynte de også å åpne øynene. Foreløpig er de bare små sprekker, og synet er nok ganske uklart ennå – og de har ennå ikke fått hørsel. Ganske deilig egentlig, for da er det fortsatt relativt rolig i valpekassa…..
Mye vil nok forandre seg i løpet av denne uken!
Saga har heldigvis fortsatt godt med melk – og hun får kontinuerlig høyenergifôr ispedd kyllingkjøtt og kraft. Hun er med på turer hver dag, og i går var hun også med ned i Glomma for en svømmetur i varmen.
De andre hundene har alle sammen løpetid. Coira fikk sin løpetid alt for tidlig, og progesterontestene viser at hun ikke får noen eggløsning denne gangen. Tror nok at Saga sin fødsel, samt at de andre hundene fikk løpetid satte i gang en prosess….
I samråd med dyrlegen venter vi til at hun får en ny løpetid før vi besøker Charlie. Det kan ta alt fra 1 måned fremover og utover høsten før vi kan si noe mer. Her gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet – og la naturen gå sin gang.
Alle hundene har fått lov til å komme inn på valperommet og titte på valpene. Tuva og Coira er ivrige gjester, mens Emma er passe uinteressert i det hele….

Tuva og jeg har deltatt på 2 sporkonkurranser nå i juni. Første konkurransen reiste hun seg på fellesdekk med skyting – hun er litt var for skudd, og da nabohunden reiste seg, fulgte hun etter…..På den andre konkurransen gikk det vesentlig bedre på dekk med skudd, men hun var preget av varmen og løpetiden og det var ikke all verdens futt i henne. Alikevel manglet vi bare to poeng for å få opprykk til høyeste klasse. Det gir inspirasjon til å trene videre og delta på flere konkurranser utover høsten når både løpetid og varmen har gitt seg….

De begynner så vidt å stavre seg rundt……
To ivrige tilskuere…….