Forrige uke var vi på “førpåsketur” til Geilo. Rett før vi reiste klippet jeg ned Ida med maskin – årets sommerklipp!

Vet ikke om hun var så veldig fornøyd med sin nye hårsveis, men utrolig lettvint for meg!!

Så tok vi med oss Tuva, Ida og Fia på hytta til Fias fôrvert. Han er operert i det ene kneet, og humper rundt på krykker. Gjensynsgleden med “far” var stor for Fia!

Været var sånn passe første dagen vi var der, gråvær og sterk vind, men vi fikk oss en skitur på i overkant av 10 km. Ida er flink til å gå i sele og holder et jevnt drag, mens de to andre er for unge ennå til å trekke oss på ski. Dermed lot vi alle tre gå løs. Grunnen til at vi reiste på fjellet rett før påske var nettopp det at hundene kan gå løs. Hol kommune (Geilo) har innført båndtvang i alle preparerte skiløyper i alle skoleferier, og dermed er påsken et dårlig tidspunkt å være der med to ustrukturerte hunder…….! Det blir mange sure kommentarer og sinte blikk!

Dag nr 2 var det strålende sol og bort i mot vindstille. Da tok vi med oss mat og drikke og gikk på en lengre skitur. Føret var skarpt og typisk klistersnø, så alle hundene fikk på seg potesokker. I starten løp de overalt på skaren, og minnet oss litt om fuglehunder der de tok korte slag ut i alle bjørkekratt….., men etterhvert som kilometerene ble unnagjort ble det mindre energi igjen til annet enn å holde følge!
Vi gikk opp på en topp som heter Sangenuten, med en strålende utsikt. Totalt ble turen på i overkant av 35 km, og jeg var imponert over Fia og Tuva – de hang på og løp i jevnt tempo hele veien. Vi var påpasselig med å ta noen korte pauser underveis, og de fikk også hver sin del av matpakken!!

Det ble en stille og rolig kveld!

Dagen etter var det igjen gråvær og lett snøfall. Da tok vi igjen en kortere tur på 12 km, og det virket ikke som om turen dagen før preget noen av de to unge hundene. Tvert i mot – de svinset og svanset rundt i løypene – fulle av energi!

Så kom dagen med det “store snøfallet” på østlandet, og vi var redde for at mye, og tung snø skulle ødelegge drivhusene våre. Derfor pakket vi bilen tidlig om morgenen og kjørte hjem – en dag tidligere enn planlagt. Fia ble igjen hos “far” – og skal feire påsken der. Resten av oss skal tilbringe påsken hjemme, og satser på noen fine skiturer på Budor. Der er det fortsatt godt skiføre.

Ha en riktig god påske